Zeitgeist: Moving Forward online

The Zeitgeist Movement
Image via Wikipedia

Η τρίτη ταινία του Zeitgeist Movement είναι επιτέλους online και μπορείτε να τη παρακολουθήσετε και στο Youtube με ελληνικούς υπότιτλους (πατώντας το cc). Προσωπικά πιστεύω ότι είναι η καλύτερη της σειράς ντοκιμαντέρ, όντας πιο οργανωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη. Το νόημα παραμένει πυκνό και μια δεύτερη θέαση είναι απαραίτητη, τουλάχιστον για μένα.

Πλέον, επικεντρώνεται σαφώς στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και το σύστημα της αγοράς και προτείνει εναλλακτικές λύσεις μέσα από την παρουσίαση του The Venus Project από τον Jacque Fresco και το μοντέλο της «Οικονομίας Βασισμένης στους Πόρους».

zmf_poster.jpgΤο Zeitgeist: Moving Forward, του σκηνοθέτη Peter Joseph, είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που παρουσιάζει την αναγκαιότητα μετάβασης από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό νομισματικό μοντέλο που διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας σε ένα βιώσιμο μοντέλο, την “Οικονομία Βασισμένη στους Πόρους”.

Στην ταινία παρουσιάζονται απόψεις ειδικών επιστημόνων στους τομείς της δημόσιας υγείας, της ανθρωπολογίας, της νευροβιολογίας, των οικονομικών, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κοινωνικών επιστημών και άλλων, που δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα επιστημονική γνώση και τεχνολογία για να επιτύχουμε τη βιωσιμότητα στον πλανήτη, την έξοδο από τη σημερινή κρίση και τελικά την ανάπτυξη ενός νέου πολιτισμού. Τα τρία κεντρικά θέματα του έργου είναι η Ανθρώπινη Συμπεριφορά, η Οικονομία του Νομισματικού Συστήματος, και οι Εφαρμοσμένες Επιστήμες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στα:

Enhanced by Zemanta

2 σκέψεις σχετικά με το “Zeitgeist: Moving Forward online

Σχολιάστε