Το μεγάλο (αυτό)φακέλωμα…

Και κάθε φορά η αστυνομία προβάλλει την ανάγκη παρέμβασης εναντίον παιδεραστών, απαγωγέων κτλπ. αλλά αν είχε πλήρη πρόσβαση τότε μόνο με αυτούς δεν θα ασχολούνταν! Όλη της η προσπάθεια θα κατευθυνόταν προς τους αντιφρονούντες με το οικονομικό-πολιτικό σύστημα.
Όπως και σήμερα, η αστυνομία χρησιμοποιείται για την προστασία του συστήματος, ενάντια σε αντιδράσεις, στη φύλαξη προσώπων, διαδικασιών του κράτους και της Εκκλησίας, ως μπράβοι της Χρυσής Αυγής για να μην τους ματώσουν κανά κεφάλι οι αντι-φασίστες.
Ακόμα και να κινδυνεύει η ζωή των πολιτών, οι αστυνομία είναι πάντα απασχολημένη «αλλού». Όπως όταν κινδύνευε η οικογένειά μου….

αἰέν ἀριστεύειν

Αρχές και Facebook ερίζουν για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα… Το Facebook, όπου κάθε παιδί πλέον έχει λογαριασμό, έχει γίνει «αρένα» για τους επιτήδειους: Επίδοξοι απαγωγείς, παιδόφιλοι, παιδεραστές, κάθε είδους επικίνδυνος άνθρωπος για ανηλίκους και ενηλίκους μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα προφίλ.

Το κοινωνικό δίκτυο, σε μια σπασμωδική κίνηση, προσπάθησε να σβήσει 4.500 λογαριασμούς που δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματικά πρόσωπα. Όμως μετά τις αντιδράσεις, αναγκάστηκε να τα «ξανανεβάσει».

Από την άλλη, οι Αρχές «γκρινιάζουν», ζητώντας από το δίκτυο να τους παρέχει περισσότερα στοιχεία για χρήστες του, όταν απαιτείται και γρήγορα- καταλογίζοντάς του έλλειψη συνεργασίας.

Και το Facebook, βρίσκεται στη «μέση», προσπαθώντας να προστατεύσει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των «πελατών» του. Υπάρχει χρυσή τομή ώστε να προστατεύονται ζωές, αλλά να μη φακελωνόμαστε;

Δείτε την αρχική δημοσίευση 735 επιπλέον λέξεις

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s