Αναρτήθηκε από: leptitprince | Ιανουαρίου 29, 2011

Όταν διαβάζεις, σε θυμούνται όλοι…;

Semiotics of Social Networking

Image via Wikipedia

Τώρα θα πω δυο λόγια για τη μελέτη, επ’ ευκαιρίας της περιόδου των εξετάσεων που διανύω. Η μελέτη, λοιπόν, είναι απαραίτητη για δυο λόγους κυρίως. Για να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις σου σ’ ένα πρόγραμμα σπουδών αλλά κυρίως για να μάθεις όσα χρειάζεσαι αύριο μεθαύριο να ξέρεις. Γιατί κακά τα ψέμματα, αν δεν έχεις τις γνώσεις και τις εμπειρίες για να προχωρήσεις κάπου, τότε θα καταφύγεις στον πατροπαράδοτο ελληνικό δρόμο του μέσου, αδικώντας πολλούς ανθρώπους αλλά κυρίως τον εαυτό σου. Θα είσαι σε μια δουλειά (με την έννοια της δουλείας…) όπου θα βαριέσαι και θα γεμίζεις ψυχολογικά προβλήματα από την καταπίεση του εαυτού σου και θα προσπαθείς να «ξεφύγεις» τα απογεύματα και βράδια με ματαιόδοξους τρόπους (ασχολίες που σε γεμίζουν εκείνη τη στιγμή μόνο…). Αντιθέτως, η μελέτη πιστεύω ότι οδηγεί στην εργασία, όπου παράγεις έργο και νιώθεις να σε γεμίζει αυτό που κάνεις.

Έλα όμως που όταν πας να μελετήσεις, τότε θα πλακώσουν όλοι και κάτι θα θέλουν!! Μα τέτοιος συγχρονισμός; Φίλοι, συγγενείς, γνωστοί αλλά κυρίως η σχέση σου… Βέβαια, δεν έχει κανένας τους (συνήθως) κρυφό σκοπό να σου τη σπάσει αλλά είναι αυτή η διακοπή και απόσπαση από το στόχο. Από την άλλη μεριά, όμως, τους λες μερικούς ότι έχεις αυτό να κάνεις αλλά…. φωνή βοώντος εν τη ερήμω…. ή κοινώς, στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα! Αυτό το όλο σκηνικό βέβαια εντείνεται όσο περισσότερο περνάει ο καιρός και η κατάσταση πιέζει…

Για να ξεφύγεις πλέον δε μπορείς γιατί έχουν τόσα μέσα να σε βρούνε. Δε μπορείς να πεις ότι έκλεισε το κινητό από μπαταρία π.χ. γιατί θα σου πούνε ότι έχεις facebook, twitter, email, msn, skype και χίλια δυο ακόμα και σε κανένα δεν απαντάς;  Τότε έρχεται η ανησυχία και ξεσηκώνουν όλο το social network σου και τελικά εκεί που σε ψάχνουν ένας-δυο στην αρχή, καταλήγεις να βλέπεις αφίσες «Wanted, dead or alive» στους δρόμους, που λέει ο λόγος!

 

Enhanced by Zemanta

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: